Top Stories

  -geen-
 • 03,mei 2014

  Speelronde 34 van de Eredivisie – Laatste plekken voor de play-offs worden vergeven

 • 17,mrt 2014

  GR88 Review

 • 11,mrt 2014

  ISU World Cup Finale

 • 03,mrt 2014

  Paralympische winterspelen Sotsji 2014

 • 24,feb 2014

  Olympische winterspelen Sotsji 2014

 • 22,feb 2014

  Dubai Duty Free Tennis Championships 2014

 • 14,feb 2014

  WTA-toernooi Doha 2014

 • 12,feb 2014

  Olympische spelen 2014: Wat volgt nog?

 • 08,feb 2014

  Ireen Wüst is favoriet voor de 3.000 meter schaatsen

 • 07,feb 2014

  De Super Bowl 2014

HIGH LIGHTS

 • GR88 Review

  GR88.com is een internationale bookmaker, casino en poker kamer die een ervaring van wereldklasse in sport weddenschappen aanbiedt.

Paralympische winterspelen Sotsji 2014

 • Paralympische winterspelen Sotsji 2014

  Iedere 4 jaar worden de Olympische winterspelen gehouden. Dit jaar zijn ze gehouden in het Russische Sotsji. De sporters hebben ontzettend hun best gedaan en er zijn veel medailles mee naar huis genomen. Nu volgen zoals altijd de Paralympische winterspelen. De Paralympische winterspelen vinden van 7 tot 16 maart plaats. Er zijn 7 Nederlandse deelnemers die mee doen. In totaal staan er 6 sporten op het programma van de Paralympische winterspelen. Alpineskiën, Biatlon, Langlaufen, Rolstoelcurling, Sledgehockey en Snowboarden. Het is voor het eerst dat snowboarden een onderdeel is van de Paralympische winterspelen. De Nederlanders doen mee aan het snowboarden en alpineskiën. Net als bij de Olympische spelen worden de spelen in het Olympisch park gehouden. Het Rosa Khutor Alpine Resort is de locatie waar de snowboard en alpineski wedstrijden worden gehouden. De pistes zijn ontworpen door een beroemde ski-architect van de FIS (International Ski Federation). Welke deelnemers op welk onderdeel mee gaan doen kun je hier lezen.

  Snowboarden

  Lisa Bunschoten doet mee op het onderdeel Para snowboardcross. Ze is pas 18 jaar en dit wordt dan ook haar eerste keer bij de Paralympische winterspelen. Tijdens een Europa-cup wedstrijd in Landgraaf werd Bunschoten 3e. Toen heeft zij zich gekwalificeerd voor de Paralympische spelen.  Ook Merijn Koek, Bibian Mentel en Chris Vos doen mee op dit onderdeel. De 23 jarige Merijn Koek ziet Chris Vos en Bibian Mentel als zijn grootste concurrenten. Bibian Mentel is maar liefst 6 keer kampioen geweest in de onderdelen snowboardcross en halfpipe. Nu doet ze dus mee aan het onderdeel snowboardcross op de Paralympische Winterspelen. Ze kwalificeerde zich in 2013 voor de spelen en dit wordt ook haar Paralympische debuut. Chris Vos is de jongste van de sporters die Nederland gaat verdedigen op de Paralympische spelen. Hij is 16 jaar en kwalificeerde zich met een Europa-cup wedstrijd voor de Paralympische spelen, net als Lisa Bunschoten. Chris Vos werd toen 4e.

  Alpineskiën

  Kees-Jan van der Klooster doet mee aan de onderdelen afdaling, Super-G en Super Combinatie. Hij heeft 4 jaar geleden ook al mee gedaan met de Paralympische winterspelen in Vancouver. Hij heeft toen geen medaille gewonnen. In 2008 heeft van der Klooster echter twee gouden medailles gewonnen, één op de Europacup en één op de winter -X games in Aspen. Anna Jochemsen doet mee aan de Slalom, de reuzenslalom, de Super Combinatie en de Super-G. Sinds 2008 skiet zij op professioneel niveau. Jochemsen wordt dan niet als internationaal favoriet gezien, maar maakt een goede kans op de Slalom. Als laatste doet ook Bart Verbrugge mee aan de afdaling en de Super-G. Tijdens het WKAlpineskiënn werd hij 4e, hierdoor is hij gekwalificeerd voor de Paralympische spelen in Sotsji. Dat was 4 jaar geleden wel anders, hij haalde toen net de kwalificaties voor de spelen in Vancouver niet. Zijn hoofddoel voor de afdaling is echt het binnen halen van medailles. Tijdens de Super-G gaat het ook om kwalificatie voor de volgende wedstrijden.

  De Paralympische wedstrijden zullen op NOS uitgezonden worden. Ook zijn er altijd meerdere livestreams waarop de wedstrijden bekeken kunnen worden.

  Wed Nu!

 • latest news

  Recent tweets

  up down