Top Stories

  -geen-
 • 03,mei 2014

  Speelronde 34 van de Eredivisie – Laatste plekken voor de play-offs worden vergeven

 • 17,mrt 2014

  GR88 Review

 • 11,mrt 2014

  ISU World Cup Finale

 • 03,mrt 2014

  Paralympische winterspelen Sotsji 2014

 • 24,feb 2014

  Olympische winterspelen Sotsji 2014

 • 22,feb 2014

  Dubai Duty Free Tennis Championships 2014

 • 14,feb 2014

  WTA-toernooi Doha 2014

 • 12,feb 2014

  Olympische spelen 2014: Wat volgt nog?

 • 08,feb 2014

  Ireen Wüst is favoriet voor de 3.000 meter schaatsen

 • 07,feb 2014

  De Super Bowl 2014

HIGH LIGHTS

 • GR88 Review

  GR88.com is een internationale bookmaker, casino en poker kamer die een ervaring van wereldklasse in sport weddenschappen aanbiedt.

Super Bowl: Denver Broncos tegen de Seatlle Seahawks

 • Super Bowl: Denver Broncos tegen de Seatlle Seahawks

  Op zondag 2 februari wordt in New Jersey de American Football finale gespeeld, oftewel de Super Bowl. De finalisten zijn de Denver Broncos, winnaar van de regionale divisie AFC, en de Seattle Seahawks, winnaar van de NFC. De finale begint in de nacht van zondag op maandag, 00:30 uur Nederlandse tijd. Fox Sports en Fox zenden het grootste sportevenement van de Verenigde Staten live uit.

  Weersomstandigheden van belang

  In New Jersey is het in februari bepaald niet zonnig en tropisch. Dat zou geen probleem opleveren als de Super Bowl onder een dak wordt gespeeld. De organisatie heeft echter gekozen voor het stadion MetLife Stadium in East Rutherford. In de week voorafgaand aan de SuperBowl zijn er louter dagen met een temperatuur van minder dan nul graden Celsius, oplopend tot min elf. Zondag wordt het overdag rond de vijf graden, maar zodra de wedstrijd aanvangt, is er een grote kans dat het kwik weer onder de nul daalt. Bovendien schatten de weerprofeten de kans op sneeuw in op fifty-fifty.

  Voor de stoere mannen in kreukvrije pakken en robuuste helmen is een beetje kou natuurlijk geen ramp, zou je denken. Maar er is wel degelijk een relatie tussen de weersomstandigheden en de prestaties van footballteams. Peyton Manning is de quarterback van de Broncos en met afstand hun belangrijkste speler. Zijn output wordt heftig en negatief beïnvloed door koud weer. Zodra het vijf graden Celsius of minder is, zijn de passes van Manning veel minder zuiver. Zijn gemiddelde was  gedurende de play-offs 90,1% per wedstrijd. Het gemiddelde dropt tijdens wedstrijden in de kou naar 57,3%.

  Nog meer bewijs nodig? De Broncos verloren het afgelopen seizoen drie wedstrijden. Twee van die nederlagen vonden plaats op een dag met een temperatuur van onder de vijf graden. En in die twee duels noteerde Manning zijn twee laagste quarterbackratings van het seizoen. De speelstijl van de Seahawks is vooral gebaseerd op loopvermogen, op een zogeheten "running game". Juist als het veld glibberig wordt, als het waait, koud is en er misschien zelfs sneeuw valt, zal de Super Bowl veranderen in een running game.

  Kwaliteiten van de NFL teams

  De teams hebben contrasterende kwaliteiten. De Broncos hebben de beste offensieve rating (een gemiddelde score van 36,44) en staan slechts negentiende op de lijst "defensive rank". De Seahawks daarentegen zijn zeventiende op de offensieve lijst en koploper op de defensieve lijst, met een score van gemiddeld 14,61 tegentreffers.

  Super Bowl voglens de Bookmakers

  Wat zal er gebeuren, nadat zangeres Queen Latifah het Amerikaanse volkslied door het stadion heeft laten schallen? Bij bookmaker Unibet is Denver Broncos de lichte favoriet voor winst, met een notering van 1,83. Wij tippen, gezien het zware weer, winst van Seattle Seahawks. De notering is 2,00.

   

  - Het verslag van de wedstrijd vind je op deze pagina: De Super Bowl 2014.

  Lees hier alle informatie over American Football. Zoals de spelregels, competities, weddenschappen...

  Wed Nu!

 • latest news

  Recent tweets

  up down